söndag 29 april 2012

Utlandets negrokakor

Tänk så vi är olika, och svenskar är mer olika andra, som det tycks. Andra verkar ta tillvaron med lite ro och utan överdimensionerande analyser och söndertrasande argument.

Temadiskussioner som ter sig närmast fåniga kan få göra sig hur hörda som helst i svensk media, men knappast i övriga världen.

Så här är det:
Dravel som de svenska diskussionerna existerar inte i de flesta av världens länder, inte alls som i Sverige.

Dels finns inga nationella lokala invånare som lägger mer energi på andras intressen än sina egna, de allra flesta i världen fixar sin tillvaro och skiter i andras. Dels finns inte plats för ”utlänningar” i andra länder, när de vill höja sin röst, som de får i Sverige.

Med andra ord så gör andra nationers medborgare inte sitt eget liv mer komplicerat än nödvändigt, i Sverige går svenskarna hellre i främmandes intressen före sina egna.

På stora internationella och i Sverige mycket populära semesterorter kan man se reklam som aldrig skulle kunna existera i Sverige. I de berörda länderna kallas inte allt för rasism.

Ligger det en kaka i livsmedelsbutiken som heter ”Negro”, så är det inget med det. Kakan är svart och mörkbrun, så ser ”negroes” ut. Punkt slut. Det är logik i de berörda länderna.

Men som sagt de här exemplen som syns på bilderna skulle aldrig kunna existera i Sverige, varken som reklam eller som produkter i en affär. Men i våra svenska semesterländer är de ”rasistiska” produkterna inget problem.




De här två bilderna är tagna  i två av de mest populära semesterländer dit svenskar i hundratusentals reser för att ha det skönt. Då säger svensken inte ett smack om negroglassar och negrokakor.Och varför rasar och svär inte svarta människor i de två länderna?


       Världen mot Sverige – vem har rätt?






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade, finns mängder av bilder och texter i de äldre inläggen.